Hlavné jedláRecepty

Recept na dusené kuracie mäso s paradajkami

Chuť paradajok v spojení s kuracím mäsom je veľmi chutnou kombináciou, tento jednoduchý recept si určite obľúbite.

Suroviny

  • 8 kuracích stehien bez kože s kosťou (približne 1,35 kg)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • štipka červenej papriky
  • 1 lyžice paradajkového pretlaku
  • 125 ml suchého červeného vína
  • 425 g opláchnutá a odkvapkaná fazuľa cannellini alebo Great Northern
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžička talianskej bylinkovej zmesi
  • 1 hlávka escarole (asi 450 g), nahrubo nasekaná
  • 35 g strúhaného pecorina

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Kuracie mäso osoľte a okoreňte. Vo veľkej hlbokej panvici vhodnej do rúry rúry rozohrejte olej na strednom ohni.
  3. Kuracie mäso položte kožou nadol na panvicu a opekajte, v prípade potreby po častiach, na stredne silnom ohni, približne 4 minúty z každej strany, potom preložte na tanier.
  4. Znížte teplotu, pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a červenú papriku. Duste približne 7 minút. Vmiešajte paradajkový pretlak a varte asi 1 minútu.
  5. Pridajte víno, fazuľu, paradajky, kurací vývar a talianske bylinky a priveďte k varu.
  6. Vráťte kurča do panvice. Preneste do rúry a pečte odkryté, kým kurča nie je upečené, mäkké a mierne zhnednuté, približne 25 minút.
  7. Kuracie mäso preložte na tanier. Vráťte panvicu na sporák na stredný oheň, vmiešajte escarole a varte, kým zelenina nezvädne, asi 4 minúty.
  8. Vmiešajte syr a podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie mäso prelejte omáčkou a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang