Recepty

Recept na estragónovo-horčicovú omáčku na lososa

Táto horčicová omáčka chutí gurmánsky a stačí na ňu len pár ingrediencií. Je to jednoduchý recept, ktorý vám umožní pripraviť na stôl jedlo ako z reštaurácie.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice jemne mletej šalotky
  • 2 lyžice suchého bieleho vína
  • ½ šálky polotučného mlieka
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého estragónu
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. V malej panvici na miernom ohni rozohrejte olej. Pridajte šalotku a varte ju asi 2 minúty, kým nezmäkne.
  2. Vmiešajte biele víno a zoškrabte všetky hnedé kúsky na dne panvice. Víno nechajte odpariť a potom za stáleho miešania pomaly pridávajte polotučnú omáčku, estragón a dijonskú horčicu.
  3. Znížte teplotu a za stáleho miešania varte, kým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu (približne 2 minúty). Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  4. Lososa prelejte omáčkou a podávajte.

TIPY:

  • Ak nemáte šalotku, môžete ju nahradiť cibuľou.
  • Ak nemáte radi estragón, ďalšou možnosťou je čerstvý kôpor v rovnakom množstve.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang