Táto horčicová omáčka chutí gurmánsky a stačí na ňu len pár ingrediencií. Je to jednoduchý recept, ktorý vám umožní pripraviť na stôl jedlo ako z reštaurácie.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice jemne mletej šalotky
- 2 lyžice suchého bieleho vína
- ½ šálky polotučného mlieka
- 2 lyžice nasekaného čerstvého estragónu
- 2 lyžice dijonskej horčice
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- V malej panvici na miernom ohni rozohrejte olej. Pridajte šalotku a varte ju asi 2 minúty, kým nezmäkne.
- Vmiešajte biele víno a zoškrabte všetky hnedé kúsky na dne panvice. Víno nechajte odpariť a potom za stáleho miešania pomaly pridávajte polotučnú omáčku, estragón a dijonskú horčicu.
- Znížte teplotu a za stáleho miešania varte, kým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu (približne 2 minúty). Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Lososa prelejte omáčkou a podávajte.
TIPY:
- Ak nemáte šalotku, môžete ju nahradiť cibuľou.
- Ak nemáte radi estragón, ďalšou možnosťou je čerstvý kôpor v rovnakom množstve.