Hlavné jedláRecepty

Recept na fritattu

Frittata sa pripravuje veľmi jednoducho. Stačí pár surovín a získate chutnú večeru či raňajky. Tento recept na frittatu je univerzálny s mnohými variáciami.

Suroviny

  • 6 veľkých vajec
  • 1/3 pohára hustej smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 šálka strúhaného syra mozzarella
  • 1/2 pohára kozieho syra
  • 1/2 šálky cherry paradajok
  • 1/2 šálky papriky
  • 1 šálka rukoly
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička čerstvých byliniek na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Vajíčka, smotanu a soľ miešajte, kým nezískajú hladkú a rovnomernú štruktúru.
  3. Paradajky prekrojte na polovicu. Papriku nakrájajte na malé kúsky.
  4. Rozpustite maslo a potrite ním steny zapekacej misy. Zeleninu rovnomerne rozložte na dno formy.
  5. Zalejte vaječnou zmesou. Vrch posypte syrom.
  6. Pomocou vidličky syr trochu rozmiestnite, aby sa zapracoval do vajec.
  7. Pečte 15 až 17 minút, alebo kým sa okraje neoddeľujú od stien misy a vrch ľahko nezhnedne.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang