Gado gado – recept

Postup

2 porcie: Uduste mrkvu a karfiol na panvici 5 minút, alebo kým nezmäknú. Pridajte fazuľkové struky a varte 2 minúty. Pridajte klíčky a varte ešte 1 minútu. Odstavte a nechajte ochladiť.

Omáčka: Zohrejte olej na panvici a osmažte na ňom cibuľu do zlatova. Pridajte arašidové maslo, kokosové mlieko, chilli pastu, citrónovu šťavu, sójovú omáčku a 60 ml vody. Všetko dobre pomiešajte. Nechajte zovrieť za stáleho miešania. Znížte teplotu a varte 5 minút, kým omáčka nezhustne. Odstavte.

Zo šalátu vytvoríme misky a do každej misky dáme štvrtinu zemiakov, mrkvy, klíčkov, karfiolu, strukov a uhorky. Navrch dajte arašidovú omáčku a dozdobte vajíčkom a paradajkou.