Suroviny
- 4 kusy lahôdkových párkov
- 100g cibule
- 80g oleja
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- štipka mletej štipľavej papriky
- 3dl hovädzieho bujónu
- 100g paradajok
- 100g čerstvej papriky
- 200g zemiakov
- štipka mletej rasce.
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mletú rascu, sladkú a štipľavú papriku a zalejeme vývarom. Privedieme do varu, pridáme na malé mesiačiky nakrájané očistené zemiaky a spolu varíme.
Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme na kolieska nakrájané párky a po dvoch minútach varenia aj na malé kocky nakrájané paradajky. Prevaríme a podľa potreby dochutíme.