Vedeli ste, že okrem toho, že sa olomoucké syrečky vyznačujú špecifickou arómou, obsahujú veľa bielkovín a skoro žiadne tuky? Dočítali sme sa, že majú najmenej tuku zo všetkých syrov na svete. Oproti syrom Cottage majú dvojnásobný obsah bielkovín, ktoré tvoria dokonca 92% energetickej hodnoty.
Recept pre 2 – 3 osoby
Potrebujeme:
- 2 balenia olomouckých syrečkov (200 g)
- 1 vajíčko
- celozrnnú alebo obyčajnú strúhanku
- múku
- ryžu natural
- baby špenát
- mrkvu
- balsamicovú redukciu
- soľ
V prvom rade by sme chceli upozorniť, že syrečky treba obaliť dva krát. Čiže proces obaľovania v trojobale (najprv syreček obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke) opakujeme dvakrát. Vajíčko v žiadnom prípade nesolíme, keďže syrečky sú dosť slané samé o sebe.
Obalené syrečky vyprážeme na dobre rozpálenom oleji, aby sa neroztiekli.
V našom prípade podávame s natural ryžou, ale výborne sa hodia aj zemiaky na rôzne spôsoby alebo šalát.
Ozdobíme špenátovými lístkami, mrkvou a balsamicovou redukciou. Tá vytvára zaujímavé chuťové spojenie.
Pozn. – syrečky si pri skladovaní v chladničke uchovávajte v osobitnej krabičke. Aj keď si myslíme, že až tak nesmrdia.