Suroviny
- 600 g hovädzieho mäsa – sviečkovica alebo roštenka
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 6 lyžíc smotany
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 väčšia cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať alebo kôpor
Postup
Mäso, ktoré sme najskôr pokrájali na hrubé plátky okolo 2cm, následne naklepali, nakrájali na úzke pásiky, osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou. Takto pripravené mäso sprudka opečieme na panvici.
Ak je mäso opečené, tak ho zalejeme vývarom, pridáme taktiež paradajkový pretlak a smotanu, cibuľu, ktorú sme najskôr opražili, privedieme do varu a odstavíme. Mäso podávame s opekanými zemiakmi.