Hovädzie mäso stroganov – recept

Suroviny

  • 600g hovädzieho mäsa – sviečkovica alebo roštenka
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 6 lyžíc smotany
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • petržlenová vňať alebo kôpor.

Postup

Mäso, ktoré sme najskôr pokrájali na hrubé plátky okolo 2cm, následne naklepali, nakrájali na úzke pásiky, osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou. Takto pripravené mäso sprudka opečieme na panvici.

Ak je mäso opečené, tak ho zalejeme vývarom, pridáme taktiež paradajkový pretlak a smotanu, cibuľu, ktorú sme najskôr opražili, privedieme do varu a odstavíme. Mäso podávame s opekanými zemiakmi.