Recepty

Recept na hroznové želé a mäsové guľky

Tieto šťavnaté mäsové guľky z hroznového želé sú najlepším receptom na predjedlo. Krehké a šťavnaté mäsové guľky zaliate sladkou a pikantnou omáčkou, pomaly uvarené do dokonalosti. Omáčka má len tri ingrediencie a zamilujete si, aká je jednoduchá.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazených mäsových guľôčok
  • 1 šálka hroznového želé
  • 1/2 šálky barbecue omáčky
  • 2 lyžice čili cesnakovej omáčky

Postup

  1. Do hrnca pridajte mrazené mäsové guľky, hroznové želé, barbecue omáčku a chilli omáčku. Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  2. Prikryte a varte na nízkom stupni 3-4 hodiny, pričom v polovici varenia premiešajte.
  3. Nechajte prikryté a na teplom stupni, kým nebudete pripravení na podávanie. V prípade potreby ozdobte petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

TIP: Chilli omáčka dodá mäsovým guľkám mierny šmrnc. Ak chcete mať mäsové guľky sladšie, môžete chilli omáčku úplne vynechať.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang