Tieto šťavnaté mäsové guľky z hroznového želé sú najlepším receptom na predjedlo. Krehké a šťavnaté mäsové guľky zaliate sladkou a pikantnou omáčkou, pomaly uvarené do dokonalosti. Omáčka má len tri ingrediencie a zamilujete si, aká je jednoduchá.
Ingrediencie
- 1 kg mrazených mäsových guľôčok
- 1 šálka hroznového želé
- 1/2 šálky barbecue omáčky
- 2 lyžice čili cesnakovej omáčky
Postup
- Do hrnca pridajte mrazené mäsové guľky, hroznové želé, barbecue omáčku a chilli omáčku. Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
- Prikryte a varte na nízkom stupni 3-4 hodiny, pričom v polovici varenia premiešajte.
- Nechajte prikryté a na teplom stupni, kým nebudete pripravení na podávanie. V prípade potreby ozdobte petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
TIP: Chilli omáčka dodá mäsovým guľkám mierny šmrnc. Ak chcete mať mäsové guľky sladšie, môžete chilli omáčku úplne vynechať.