PolievkyRecepty

Recept na krémovú hubovú polievku

Na túto krémovú hubovú polievku môžete použiť šampiňóny alebo pridať iné chutné druhy húb podľa vašej chuti.

Suroviny

  • 5 šálok nakrájaných čerstvých húb
  • 1 a ½ šálky kuracieho vývaru
  • ½ šálky nakrájanej cibule
  • ⅛ lyžička sušeného tymiánu
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 šálka polotučného mlieka

Postup

  1. Vo veľkom hrnci poduste huby, vývar, cibuľu a tymián, kým zelenina nezmäkne, 10 až 15 minút.
  2. Horúcu zmes opatrne preložte do mixéra alebo kuchynského robota. Opatrne mixujte, kým nevznikne krémová hmota, ale stále zostanú kúsky zeleniny.
  3. V tom istom hrnci roztopte maslo a zašľahajte múku do hladka. Primiešajte soľ a korenie. Pomaly prilejte mlieko a hubovú zmes.
  4. Polievku priveďte do varu a za stáleho miešania varte, kým nezhustne.
  5. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang