Hubový nákyp – recept

Suroviny

  • Cca 2kg húb
  • 1 1/2 lyžice masla
  • 1/2 lyžice masla na zápražku
  • 4 lyžice múky
  • 250 ml smotany
  • 3 – 4 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy

Postup

Huby pokrájame na drobné kúsky a na masle ich podusíme. Pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masti a múky, zalejeme vývarom z húb a smotanou a varíme až dovtedy, pokým sa masa neoddeľuje odo dna nádoby.

Do vychladnutej masy vmiešame žĺtka, pridáme taktiež huby, koreniny, soľ a vmiešame sneh z bielkov. Formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vlejeme do nej pripravenú masu. Dáme piecť do teplej rúry. Pečieme okolo 40 minút.