Husacia pečeň s lokšami

Očistené šalotky prerežeme a jemne opečieme na repkovom oleji.

Film z povrchu husacej pečene zoškrabeme nožíkom a nakrájame na niekoľko častí.

Šalotku zalejeme portským vínom, červeným vínom a necháme redukovať.

Rozohrejeme panvicu bez oleja a pridáme kúsky foie gras, ktoré opečieme z oboch strán.

Medzitým si poskladáme hotové lokše, ku ktorým budeme podávať husaciu pečeň.

Foie gras po chvíli vyberieme z panvice.

Šťavu na panvici, ktorý ostala po opekaní foie gras podlejeme koňakom, portským vínom a trochou červeného vína, pridáme šťavu z pomaranča,2 ks masla a necháme zredukovať na sirup.

Jablko v šupke si narežeme na mesiačiky a pridáme do panvice, kde sa nám redukujú vína s koňakom. Dochutíme ½ PL kryštálového cukru, a ak máme, tak aj vanilkovým luskom bez semienok.

Foie gras vložíme zohriať do rúry.

Lokše dáme na chvíľu do panvice s redukovanou omáčkou z vín a koňaku, aby do nich vsiakla aróma.

Servírujeme, na lokše pridáme jablká so zredukovanou vínovou a koňakovou šťavou.

Do hrnca so šalotkou s vínom pridáme trochu tymianu.

Na lokše s jablkami pridáme foie gru, dochutíme štipkou morskej soli, pridáme pečenú šalotku v portskom víne a polejeme tukom z foie gra a na záver dozdobíme lístkami mäty.

Publikované
Kategorizované ako Recepty