Suroviny
- 700 g zadného hovädzieho mäsa bez kostí pol mrkvy pol petržlenu kúsok zeleru 1 menšia cibuľa soľ
- Na plnku potrebujeme: 1 lyžicu masla 1 stredne veľkú cibuľu pokrájanú najemno 3 lyžice strúhanky soľ mleté čierne korenie
- Na zápražku potrebujeme: 1 lyžicu masla 1 ½ lyžice hladkej múky.
Postup
Mäso, ktoré sme vložili do posolenej vriacej vody, varíme do polomäkka spoločne so zeleninou, ktorú dáme k mäsu o trošku neskôr.
Zatiaľ si pripravíme plnku a to tak, že najskôr speníme cibuľu na masle, následne k nej pridáme strúhanku, soľ, koreniny, pridáme niekoľko lyžíc vývaru a odstavíme.
Potom mäso, ktoré sme vybrali z vývaru a pokrájali v smere vláken na plátky, potrieme plnkou, dáme do vymastenej misy a podliate vývarom pečieme.
Medzitým si pripravíme zápražku, ktorú urobíme z masla a múky, zalejeme vývarom, povaríme a napokon vlejeme na mäso, ktoré upečieme do mäkka.