Husárske pečené mäso – recept

Suroviny

  • 700g zadného hovädzieho mäsa bez kostí pol mrkvy pol petržlenu kúsok zeleru 1 menšia cibuľa soľ
  • Na plnku potrebujeme: 1 lyžicu masla 1 stredne veľkú cibuľu pokrájanú najemno 3 lyžice strúhanky soľ mleté čierne korenie
  • Na zápražku potrebujeme: 1 lyžicu masla 1 ½ lyžice hladkej múky.

Postup

Mäso, ktoré sme vložili do posolenej vriacej vody, varíme do polomäkka spoločne so zeleninou, ktorú dáme k mäsu o trošku neskôr.

Zatiaľ si pripravíme plnku a to tak, že najskôr speníme cibuľu na masle, následne k nej pridáme strúhanku, soľ, koreniny, pridáme niekoľko lyžíc vývaru a odstavíme.

Potom mäso, ktoré sme vybrali z vývaru a pokrájali v smere vláken na plátky, potrieme plnkou, dáme do vymastenej misy a podliate vývarom pečieme.

Medzitým si pripravíme zápražku, ktorú urobíme z masla a múky, zalejeme vývarom, povaríme a napokon vlejeme na mäso, ktoré upečieme do mäkka.