Suroviny
- 1 l vody
- 1 jahňacia hlava a kúsok predného mäsa
- 1 malá mrkva
- 1 malý petržlen
- 1 cibuľa
- 1 až 2l boršu alebo ¼ l šťavy z kyslej kapusty
- soľ
- petržlenová vňať
- zelená vňať z cibule
- 2 až 3 lyžice ryže
- 1 žĺtok
- 2 lyžice smotany
- 1l vody
- 1 jahňacia hlava a kúsok predného mäsa
- 1 malá mrkva
- 1 malý petržlen
- 1 cibuľa
- 1 až 2l boršu alebo ¼ l šťavy z kyslej kapusty
- soľ
- petržlenová vňať
- zelená vňať z cibule
- 2 až 3 lyžice ryže
- 1 žĺtok
- 2 lyžice smotany
Postup
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali na drobné kúsky. Po pol hodine varenia odstránime penu, pridáme na drobné kúsky pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme taktiež ryžu.
Keď zmäknú, prilejeme už predtým uvarený borš, ktorý sme precedili , prípadne šťavu z kyslej kapusty a pridáme posekanú petržlenovú a cibuľovú vňať. Ak už je všetko mäkké, tak odstavíme z ohňa pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtko.
Ryžu môžeme nahradiť taktiež haluštičkami z jedného vajca.