Hustá jahňacia polievka – recept

Suroviny

  • 1l vody
  • 1 jahňacia hlava a kúsok predného mäsa
  • 1 malá mrkva
  • 1 malý petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1 až 2l boršu alebo ¼ l šťavy z kyslej kapusty
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • zelená vňať z cibule
  • 2 až 3 lyžice ryže
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice smotany
  • 1l vody
  • 1 jahňacia hlava a kúsok predného mäsa
  • 1 malá mrkva
  • 1 malý petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1 až 2l boršu alebo ¼ l šťavy z kyslej kapusty
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • zelená vňať z cibule
  • 2 až 3 lyžice ryže
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice smotany.

Postup

Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali na drobné kúsky. Po pol hodine varenia odstránime penu, pridáme na drobné kúsky pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme taktiež ryžu.

Keď zmäknú, prilejeme už predtým uvarený borš, ktorý sme precedili , prípadne šťavu z kyslej kapusty a pridáme posekanú petržlenovú a cibuľovú vňať. Ak už je všetko mäkké, tak odstavíme z ohňa pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtko.

Ryžu môžeme nahradiť taktiež haluštičkami z jedného vajca.