Jahodovo špenátový šalát je skvelý spôsob, ako prinútiť deti jesť špenát. Ak sa pýtate, ako ho pripraviť, prinášame vám tento výnimočný recept.
Ingrediencie
Dressing:
- ½ šálky bieleho cukru
- ½ šálky olivového oleja
- ¼ šálky destilovaného bieleho octu
- 2 lyžice sezamových semienok
- 1 lyžica maku
- 1 lyžica mletej cibule
- ¼ lyžičky papriky
- ¼ lyžičky worcestrovej omáčky
Šalát:
- 250 g jahôd – očistené, olúpané a nakrájané na plátky
- 10 hrstí čerstvého špenátu – opláchnutého, osušeného a natrhaného na kúsky
- ¼ šálky blanšírovaných a na plátky nakrájaných mandlí
Recept vystačí na 4 porcie.
Postup
- V stredne veľkej miske vyšľahajte cukor, olej, ocot, sezamové semienka, mak, cibuľu, papriku a worcester. Prikryte a nechajte chladiť 1 hodinu.
- Vo veľkej miske zmiešajte jahody, špenát a mandle.
- Šalát zalejte dresingom a premiešajte.
Dôležité: pred podávaním nechajte šalát 10 až 15 minút v chladničke.