ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na jahodovo špenátový šalát

Jahodovo špenátový šalát je skvelý spôsob, ako prinútiť deti jesť špenát. Ak sa pýtate, ako ho pripraviť, prinášame vám tento výnimočný recept.

Ingrediencie

Dressing:

  • ½ šálky bieleho cukru
  • ½ šálky olivového oleja
  • ¼ šálky destilovaného bieleho octu
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 1 lyžica maku
  • 1 lyžica mletej cibule
  • ¼ lyžičky papriky
  • ¼ lyžičky worcestrovej omáčky

Šalát:

  • 250 g jahôd – očistené, olúpané a nakrájané na plátky
  • 10 hrstí čerstvého špenátu – opláchnutého, osušeného a natrhaného na kúsky
  • ¼ šálky blanšírovaných a na plátky nakrájaných mandlí

Recept vystačí na 4 porcie.

Postup

  1. V stredne veľkej miske vyšľahajte cukor, olej, ocot, sezamové semienka, mak, cibuľu, papriku a worcester. Prikryte a nechajte chladiť 1 hodinu.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte jahody, špenát a mandle.
  3. Šalát zalejte dresingom a premiešajte.

Dôležité: pred podávaním nechajte šalát 10 až 15 minút v chladničke.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang