Hlavné jedláRecepty

Recept na jednoduchú sekanú

Príprava tejto sekanej vám nezaberie veľa času a pritom je veľmi dobrá.

Ingrediencie

  • 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ⅓ šálky kečupu
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice horčice

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Zľahka vymastite formu na bochník.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, mlieko, strúhanku a vajce; ochuťte soľou a korením. Preneste do pripravenej bochníkovej formy.
  3. V malej miske zmiešajte kečup, hnedý cukor a horčicu, kým sa dobre nespoja; nalejte na sekanú a rovnomerne ju rozotrite po povrchu.
  4. Pečte vo vyhriatej rúre, kým v strede nezružovie, približne 1 hodinu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang