Jemné krupové rizoto s paprikovou šťavou a koriandrom

V hrnci necháme zvlášť zovrieť biele víno a zvlášť vodu.

V odšťavovači odšťavíme červenú papriku.

V rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný pór.

Odšťavenú papriku necháme zohriať v hrnci.

Do panvice s pórom pridáme krúpy, opečieme ich do sklovita a zalejeme horúcim bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Rizoto za neustáleho miešame varíme 3 – 4 minúty, aby neprihorelo.

Do rizota cez sitko nalejeme zohriatú paprikovú šťavu a dochutíme trochou morskej soli.

Zahustíme maslom, odstavíme, pridáme nastrúhaný kozí syr, nakrájaný koriander, premiešame a môžeme servírovať.

Publikované
Kategorizované ako Recepty