Jemný limetkový termix s piškotom

Oddelíme bielka od žĺtkov.

Vyšľaháme kryštálový cukor so žĺtkami, postupne pridávame počas miešania múku a vodu. Po vyšľahaní zmes prelejeme do misky.

Ako ďalšie dáme šľahať bielka s kryštálovým cukrom, šľaháme dovtedy, kým nám z toho nevznikne sneh.

Keď máme zmesi samostatne vyšľahané, jemne ich zmiešame a nalejeme do silikónovej formy. Necháme v rúre piecť na 180 stupňoch.

Do hrnca nalejeme smotanu a kryštálový cukor a za neustáleho miešania varíme na miernom ohni.

Po zovretí krému vytlačíme do neho šťavu z limetiek, ktorá spôsobí, že zhustne.

Krém nalejeme do misiek a dáme ztuhnúť do chladničky.

Keď je piškóta upečená servírujeme ju s krémom, ktorý na záver ozdobíme mätou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty