Oddelíme bielka od žĺtkov.
Vyšľaháme kryštálový cukor so žĺtkami, postupne pridávame počas miešania múku a vodu. Po vyšľahaní zmes prelejeme do misky.
Ako ďalšie dáme šľahať bielka s kryštálovým cukrom, šľaháme dovtedy, kým nám z toho nevznikne sneh.
Keď máme zmesi samostatne vyšľahané, jemne ich zmiešame a nalejeme do silikónovej formy. Necháme v rúre piecť na 180 stupňoch.
Do hrnca nalejeme smotanu a kryštálový cukor a za neustáleho miešania varíme na miernom ohni.
Po zovretí krému vytlačíme do neho šťavu z limetiek, ktorá spôsobí, že zhustne.
Krém nalejeme do misiek a dáme ztuhnúť do chladničky.
Keď je piškóta upečená servírujeme ju s krémom, ktorý na záver ozdobíme mätou.