Karfiol na orientálny spôsob – recept

Suroviny

  • 1 karfiol
  • 30 g oleja
  • 200 g hríbov
  • 200 g paradajok
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžice hladkej múky
  • 20 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté nové korenie
  • 1 dl červeného vína
  • 1 citrón

Postup

Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané hríby, osolíme, okoreníme a dusíme. Pridáme pokrájané rajčiaky, prelisovaný cesnak, podlejeme vývarom z karfiolu a ešte dusíme.

Neskôr podlejeme červeným vínom a dodusíme. Po dodusení pridáme maslo. Nakoniec pridáme na malé kúsky rozobraný karfiol, okyslíme citrónovou šťavou a ešte prehrejeme.