Recepty

Karfiol po rímsky – recept

Suroviny

  • 1 veľký alebo 2 malé karfioly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • 3 lyžice oleja
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 100 – 150 g strúhaného parmezánu
  • ementálu či čedaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Cesnak pokrájame na drobné kúsky a spoločne s petržlenovou vňaťou ho speníme na oleji. Ak cesnak zružovie, tak naň kvapneme studenú vodu, aby nezhorkol. Potom pridáme umyté ružičky karfiolu, soľ a koreniny.

Len čo vsiakne tuk, tak pridáme zriedený paradajkový a karfiol dusíme do mäkka. Pri podávaní posypeme strúhaným syrom. Karfiol môžeme podávať ako samostatné jedlo, ale taktiež ako prílohu k dusenému či varenému mäsu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang