Kávové kocky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 220g práškového cukru,
  • 150g hladkej múky,
  • 75g polohrubej múky,
  • 1 balíček prášku do pečiva,
  • 1 PL instantnej kávy,
  • 3 PL rumu,
  • 4 PL ríbezľového lekváru.

Plnka:

  • 500g mascarpone,
  • 85g práškového cukru,
  • 1 PL instantnej kávy,
  • 60 ml vriacej vody,
  • 200ml dezertného vína,
  • 250ml smotany na šľahanie.

Na ozdobu:

  • kakao.

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, následne zamiešame oba druhy múky a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešame instantnú kávu. Plech vystelieme papierom na pečenie a postupne takto upečieme všetky tri pláty.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 13 minút. Necháme vychladnúť, odstránime papier a každý pokvapkáme rumom.

Plnka: Instantnú kávu zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a postupne zašľaháme dezertné víno. Následne primiešame vychladnutú kávu. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a opatrne zamiešame do krému.

Na hlbší plech položíme svetlý plát cesta, natrieme 1/3-nou plnky. Tmavý plát potrieme ríbezľovým lekvárom a položíme ho natretou stranou na plnku. Potom potrieme lekvárom aj druhú stranu tmavého plátu a natrieme ďalšiu 1/3-nu plnky.

Prikryjeme svetlým plátom cesta. Zvyšnou 1/3-nou plnky potrieme vrch a boky múčnika. Vrch posypeme kakaom a necháme na chladnom mieste stuhnúť najmenej tri hodiny.

Publikované
Kategorizované ako Recepty