Recepty

Kávové kocky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 220 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 75 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 PL instantnej kávy
  • 3 PL rumu
  • 4 PL ríbezľového lekváru

Plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 85 g práškového cukru
  • 1 PL instantnej kávy
  • 60 ml vriacej vody
  • 200 ml dezertného vína
  • 250 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu:

  • kakao

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, následne zamiešame oba druhy múky a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešame instantnú kávu. Plech vystelieme papierom na pečenie a postupne takto upečieme všetky tri pláty.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 13 minút. Necháme vychladnúť, odstránime papier a každý pokvapkáme rumom.

Plnka: Instantnú kávu zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a postupne zašľaháme dezertné víno. Následne primiešame vychladnutú kávu. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a opatrne zamiešame do krému.

Na hlbší plech položíme svetlý plát cesta, natrieme 1/3-nou plnky. Tmavý plát potrieme ríbezľovým lekvárom a položíme ho natretou stranou na plnku. Potom potrieme lekvárom aj druhú stranu tmavého plátu a natrieme ďalšiu 1/3-nu plnky.

Prikryjeme svetlým plátom cesta. Zvyšnou 1/3-nou plnky potrieme vrch a boky múčnika. Vrch posypeme kakaom a necháme na chladnom mieste stuhnúť najmenej tri hodiny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang