Vegan/Vegetarian

Klíčkové tofu v ryžovom cestíčku

Tofu v ryžovom cestíčku, čiže ďalší skvelý a aj bezlepkový recept.

Čas prípravy: 15-20 minút.

Na recept pre 2 osoby potrebujeme:

  • 250 g tofu
  • ryžová múka
  • vajíčko (alebo 1 pol.lyžica pomletých ľanových semiačok zmiešaná s vodou-viď nižšie)
  • soľ, korenie
  • baby špenát
  • cherry paradajky
  • olivový olej
  • vínny alebo jablčný ocot

Tofu nakrájame na plátky. Ak použijete neochutené tofu, je vynikajúce si ho predtým namarinovať v obľúbenej marináde.

Cestíčko pripravíme zmiešaním vajíčka, ryžovej múky, soli, korenia či byliniek. Množstvo múky záleží aj od veľkosti vajíčka.  Konzistencia by mala byť taká, aby cesto ostalo na plátkoch tofu, keď ich do cestíčka namočíme.

Tip pre vegánov: miesto vajíčka môžete použiť: 1 pomletá pol lyžica ľanových semiačok zmiešaná s 3 lyžicami teplej vody. Necháme 5 min. odstáť a máme náhradu vajíčka. A ešte akú.

Tofu v cestíčku opražíme na rozpálenom oleji.

Servírujeme so šalátom. My sme si pripravili baby špenát s cherry paradajkami ochutený soľou, čiernym korením, olivovým olejom a vínnym octom z červeného hrozna.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang