V rozohriatom hrnci so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný fenikel a zeler.
Do hrnca pridáme nakrájanú šalotku, nožom pretlačený strúčik cesnaku a restujeme.
Očistenú mrkvu nastrúhame na pásiky a pásiky nožom nakrájame na žulienky.
Do hrnca pridáme kokosové mlieko, zalejeme vodou a necháme variť asi 5 minút.
Zmes z hrnca nalejeme do mixéra a zmixujeme.
Zmixovanú polievku nalejeme späť do hrnca. Dochutíme 1 PL kryštálového cukru a morskou soľou. Pridáme lístky špenátu a nakrájané žulienky z mrkvy. Dochutíme ešte raz morskou soľou a pridáme nakrájané chilli.
Polievku privedieme k varu a môžeme servírovať.
Polievku polejeme olivovým olejom a dochutíme sušeným chilli.