Kopčekové rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 200g hladkej múky,
  • 240g kryštálového cukru,
  • 2 dcl mlieka,
  • 2 ČL prášku do pečiva.

Plnka:

  • 500ml mlieka,
  • 2 Zlaté klasy,
  • 150g práškového cukru,
  • 400g masla,
  • jahodový džem s kúskami ovocia,
  • okrúhle piškóty,
  • kakao,
  • silná káva.

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Plech vystelieme papierom na pečenie. Postupne upečieme dva korpusy, ktoré necháme vychladnúť.

Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom. Postupne do maslovej hmoty zašľaháme pudingovú hmotu tak, aby vznikol hladký krém.

Jednu časť korpusu pokvapkáme kávou, natrieme hrubšou vrstvou džemu. Naň opatrne nanesieme polovicu plnky. Prikryjeme druhým korpusom, opäť pokvapkáme kávou a natrieme zvyšnou plnkou. Na plnku poukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve. Posypeme kakaom a necháme stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty