Recepty

Krémová miečna ryža s vanilkou, škoricou a čerešňami – recept

V hrnci si necháme rozohriať mlieko.

Narežeme si vanilkový lusk, vyberieme z neho semienka a vložíme ich do hrnca s mliekom.

Do druhého hrnca pridáme šťavu z čerešní, jednu celú škoricu, badián a všetko necháme zredukovať na sirup.

Do mlieka, ktoré sa varí pridáme rizotovú ryžu.

Do hrnca, v ktorom sa redukuje šťava z čerešní, so škoricou a badiánom pridáme čerešne a 1,5 PL kryštálového cukru.

Ryžu odstavíme, necháme nech nasiakne mlieko, kvôli chrumkavosti pridáme mandle , ½ PL kryštálového cukru a 2 KL mascarpone.

Servírujeme, mliečnu ryžu posypeme mandľami a ozdobíme čerešňami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang