PolievkyRecepty

Recept na hovädziu jačmennú polievku

Hovädziu jačmennú polievku pripravte v pomalom hrnci a podávajte s čerstvým chlebom.

Suroviny

  • 1,5 kg hovädzia roštenka
  • ½ šálky jačmeňa
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice oleja
  • 3 mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 balenie mrazenej miešanej zeleniny
  • 4 šálky vody
  • 1 plechovka nakrájaných dusených paradajok
  • 4 kocky hovädzieho bujónu
  • 1 lyžica bieleho cukru
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia alebo viac podľa chuti
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Hovädzie mäso vložte do pomalého hrnca. Varte na najvyššom stupni, kým nezmäkne, 4-5 hodín.
  2. Počas poslednej hodiny varenia pridajte jačmeň a bobkový list.
  3. Mäso vyberte; nakrájajte na kúsky. Bobkový list vyhoďte.
  4. Hovädzie mäso, vývar a jačmeň odložte bokom.
  5. Vo veľkom hrnci na vývar zohrejte olej na stredne silnom ohni. Nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu a mrazenú zeleninovú zmes restujte 5-7 minút, kým nezmäknú.
  6. Pridajte vodu, dusené paradajky, kocky hovädzieho bujónu, cukor, 1/4 lyžičky korenia a zmes hovädzieho mäsa, jačmeňa a vývaru.
  7. Priveďte k varu, znížte teplotu a varte 10-20 minút.
  8. Pred podávaním dochuťte soľou a korením.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang