PolievkyRecepty

Recept na kuraciu polievku z divej ryže

Táto krémová kuracia polievka z divokej ryže je už roky súčasťou nášho jedálnička. Aby som ušetrila čas, kuracie mäso a divokú ryžu uvarím a zeleninu nakrájam deň vopred.

Ingrediencie

  • 1/2 litra kuracieho vývaru
  • 250 g čerstvých húb, nakrájaných
  • 1 šálka najemno nakrájaného zeleru
  • 1 šálka nakrájanej mrkvy
  • 1/2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
  • 1 lyžička kuracieho bujónu vo forme granúl
  • 1 lyžička sušených petržlenových vňatí
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 šálky masla nakrájaného na kocky
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 plechovka kondenzovanej hubovej polievky, neriedená
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína alebo ďalšieho kuracieho vývaru
  • 3 šálky uvarenej divokej ryže
  • 2 šálky vareného kuracieho mäsa nakrájaného na kocky

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zmiešajte prvých 9 ingrediencií.
  2. Priveďte do varu.
  3. Znížte teplotu, prikryte a varte 30 minút.
  4. V malom hrnci rozpusťte maslo, vmiešajte múku, kým nevznikne hladká hmota.
  5. Postupne zašľahajte zmes vývaru.
  6. Priveďte do varu, varte a miešajte 2 minúty alebo kým nezhustne.
  7. Vmiešajte polievku a víno.
  8. Pridajte ryžu a kuracie mäso, prehrejte.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang