Hlavné jedláRecepty

Recept na kuracie mäso Tandoori

Kuracie stehná marinované v citrónovej šťave, jogurte a aromatickom korení. Vyskúšajte kuracie mäso Tandoori na grile.

Suroviny

  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 1 lyžica garam masaly
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 4 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 lyžice mletého čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička soli
  • 4 celé štvrtiny kuracieho stehna (stehná a lýtka) bez kože a s kosťou

Postup

  1. V malej panvici na miernom ohni rozohrejte olej, potom na ňom za častého miešania opekajte koriander, rascu, kurkumu, kajenské korenie, garam masalu a papriku (približne 2-3 minúty).
  2. Nechajte úplne vychladnúť.
  3. Vychladnutú zmes korenia a oleja zašľahajte do jogurtu, potom primiešajte citrónovú šťavu, cesnak, soľ a zázvor.
  4. Na 3-4 miestach na stehnách urobte hlboké zárezy (až ku kosti). Kuracie mäso obaľte v marináde, prikryte a nechajte chladiť aspoň hodinu (najlepšie 6 hodín), najviac 8 hodín.
  5. Pripravte si gril tak, aby bola jedna strana pomerne horúca na priamom ohni, druhá strana chladnejšia, nie na priamom ohni. Ak používate drevené uhlie, nechajte jednu stranu grilu bez uhlíkov, aby ste mali horúcu a chladnejšiu stranu. Ak používate plynový gril, zapnite len polovicu horákov.
  6. Nechajte odkvapkať prebytočnú marinádu a položte kurča na horúcu stranu grilu. Kurča má byť obalené, ale nie lepkavé.
  7. Grilujte 2-3 minúty. Otočte kurča tak, aby bolo zo všetkých strán hnedé (aj trochu spálené).
  8. Kuracie mäso presuňte na chladnú stranu grilu. Prikryte a grilujte aspoň 20 minút, maximálne 40 minút (alebo dlhšie) v závislosti od veľkosti kurčaťa a teploty grilu.
  9. Kura je hotové, keď z neho vyteká čistá šťava.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang