Potrebné prísady:
- 8 kuracích stehienok,
- 1 šálka kefíru,
- 1 vajce,
- 1/4 šálky jemne nasekanej čerstvej pažítky,
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu,
- 3 PL sójovej omáčky,
- 1-2 strúčiky cesnaku,
- šťava z 1 citróna,
- 1 ČL soli,
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia,
- rastlinný olej na vyprážanie.
Na obaľovanie:
- 1 šálka hladkej múky,
- 3 vajcia,
- 2 šálky strúhanky.
Horčicová omáčka:
- 1/4 šálky horčice,
- 1/4 šálky medu,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup prípravy:
Kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme. Pokrájame ich na menšie kúsky, vložíme do misy a prelejem kefírom. Zakryté fóliou necháme v chladničke cez noc odležať.
Na druhý deň odlejeme všetok kefír a kúsky kuraťa preložíme do kuchynského robota, pridáme surové vajce, pažítku, parmezán, sójovú omáčku, lisovaný cesnak, citrónovú šťavu , soľ a korenie.
Zmes rozsekáme na hladkú hmotu. S lyžicou naberáme zmes a obaľujeme v trojobale. Vytvarujeme nugetky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista.
Horčicová omáčka: V miske zmiešame horčicu, med, soľ a korenie.