Kuracie nugetky – recept

Potrebné prísady:

  • 8 kuracích stehienok,
  • 1 šálka kefíru,
  • 1 vajce,
  • 1/4 šálky jemne nasekanej čerstvej pažítky,
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu,
  • 3 PL sójovej omáčky,
  • 1-2 strúčiky cesnaku,
  • šťava z 1 citróna,
  • 1 ČL soli,
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia,
  • rastlinný olej na vyprážanie.

Na obaľovanie:

  • 1 šálka hladkej múky,
  • 3 vajcia,
  • 2 šálky strúhanky.

Horčicová omáčka:

  • 1/4 šálky horčice,
  • 1/4 šálky medu,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup prípravy:

Kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme. Pokrájame ich na menšie kúsky, vložíme do misy a prelejem kefírom. Zakryté fóliou necháme v chladničke cez noc odležať.

Na druhý deň odlejeme všetok kefír a kúsky kuraťa preložíme do kuchynského robota, pridáme surové vajce, pažítku, parmezán, sójovú omáčku, lisovaný cesnak, citrónovú šťavu , soľ a korenie.

Zmes rozsekáme na hladkú hmotu. S lyžicou naberáme zmes a obaľujeme v trojobale. Vytvarujeme nugetky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista.

Horčicová omáčka: V miske zmiešame horčicu, med, soľ a korenie.

Publikované
Kategorizované ako Recepty