Recepty

Kuracie prsia s tlačeným zelerom a cibuľovo – smotanovým dipom – recept

Zeler si narežeme na malé kocky.

Necháme si zovrieť vodu v hrnci.

Panvicu s repkovým olejom necháme rozohriať a pridáme do nej narezaný zeler.

Kuracie prsia si jemne narežeme a do vnútra zárezov pridáme vetvičky rozmarínu.

Necháme rozohriať panvicu s repkovým olejom.

Kel – kapustu si natrháme na kúsky a pridáme do horúcej vody, kde ju necháme chvíľu blanšírovať. Po chvíli odlejeme horúcu vodu z hrnca, pridáme studenú vodu a necháme kel – kapustu v nej.

Panvicu, na ktorej sa nám opekajú kúsky zeleru podlejeme vodou.

Kuracie prsia pridáme na rozohriatu panvicu s repkovým olejom, kde ich jemne opečieme.

Medzitým si nakrájame červenú cibuľu.

Jemne opečené kuracie prsia dáme po chvíli na panvici piecť do rúry na 190 stupňov.

Necháme si rozohriať hrniec s repkovým olejom, do ktorého pridáme nakrájanú červenú cibuľu, ktorú jemne opražíme.

Studenú vodu z kel – kapusty odlejeme. Blanšírované lístky kel – kapusty si narežeme na väčšie kúsky.

Strúčik cesnaku v šupke rozpučíme nožom a pridáme do tlačeného zeleru v hrnci, podlejeme trochou vody a necháme redukovať.

Do hrnca, v ktorom sa nám opeká cibuľa pridáme smotanu.

Kuracie prsia v rúre pretočíme na druhú stranu a pečieme ďalej.

Zeler v hrnci zalejeme ešte trochou vody.

Pretlačíme si strúčik cesnaku, nešúpeme ho, aby nebol príliš aromatický a pridáme ho do hrnca k cibule a smotane a dochutíme štipkou morskej soli.

Zeler zalejeme v hrnci ešte trochou vody a necháme dusiť.

Kuracie prsia dochutíme čiernym korením, štipkou morskej soli a necháme ešte chvíľu piecť.

Šťavu z limetky vytlačíme do hrnca s cibuľou a smotanou, pridáme narezanú kel – kapustu a jemne podusíme. Dochutíme štipkou morskej soli a čiernym korením.

Kuracie prsia vyberieme z rúry a dopečieme ich na sporáku.

Hrniec s cibuľou, smotanou a kel – kapustou odstavíme, pridáme 1 ks masla, ktoré nám všetko pekne zahustí.

Zeler v hrnci jemne popučíme vidličkou a môžeme začať servírovať.

Kúsky popučeného zeleru polejeme cibuľovo – smotanovým dipom a na to položíme jemne prepečené kuracie prsia s vetvičkami rozmarínu, dochutíme morskou soľou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang