Zeler si narežeme na malé kocky.
Necháme si zovrieť vodu v hrnci.
Panvicu s repkovým olejom necháme rozohriať a pridáme do nej narezaný zeler.
Kuracie prsia si jemne narežeme a do vnútra zárezov pridáme vetvičky rozmarínu.
Necháme rozohriať panvicu s repkovým olejom.
Kel – kapustu si natrháme na kúsky a pridáme do horúcej vody, kde ju necháme chvíľu blanšírovať. Po chvíli odlejeme horúcu vodu z hrnca, pridáme studenú vodu a necháme kel – kapustu v nej.
Panvicu, na ktorej sa nám opekajú kúsky zeleru podlejeme vodou.
Kuracie prsia pridáme na rozohriatu panvicu s repkovým olejom, kde ich jemne opečieme.
Medzitým si nakrájame červenú cibuľu.
Jemne opečené kuracie prsia dáme po chvíli na panvici piecť do rúry na 190 stupňov.
Necháme si rozohriať hrniec s repkovým olejom, do ktorého pridáme nakrájanú červenú cibuľu, ktorú jemne opražíme.
Studenú vodu z kel – kapusty odlejeme. Blanšírované lístky kel – kapusty si narežeme na väčšie kúsky.
Strúčik cesnaku v šupke rozpučíme nožom a pridáme do tlačeného zeleru v hrnci, podlejeme trochou vody a necháme redukovať.
Do hrnca, v ktorom sa nám opeká cibuľa pridáme smotanu.
Kuracie prsia v rúre pretočíme na druhú stranu a pečieme ďalej.
Zeler v hrnci zalejeme ešte trochou vody.
Pretlačíme si strúčik cesnaku, nešúpeme ho, aby nebol príliš aromatický a pridáme ho do hrnca k cibule a smotane a dochutíme štipkou morskej soli.
Zeler zalejeme v hrnci ešte trochou vody a necháme dusiť.
Kuracie prsia dochutíme čiernym korením, štipkou morskej soli a necháme ešte chvíľu piecť.
Šťavu z limetky vytlačíme do hrnca s cibuľou a smotanou, pridáme narezanú kel – kapustu a jemne podusíme. Dochutíme štipkou morskej soli a čiernym korením.
Kuracie prsia vyberieme z rúry a dopečieme ich na sporáku.
Hrniec s cibuľou, smotanou a kel – kapustou odstavíme, pridáme 1 ks masla, ktoré nám všetko pekne zahustí.
Zeler v hrnci jemne popučíme vidličkou a môžeme začať servírovať.
Kúsky popučeného zeleru polejeme cibuľovo – smotanovým dipom a na to položíme jemne prepečené kuracie prsia s vetvičkami rozmarínu, dochutíme morskou soľou.