Recepty

Kuracie stehná na grile s kukuricou a estragónom – recept

Tento lahodný recept je hotový už za 45 minút a z nižšie uvedených ingrediencií zasýti až 8 osôb.

Ingrediencie

Kuracie mäso:

  • 12 kuracích stehien
  • lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • červená cibuľa nakrájaná na štvrtiny
  • 2 citróny (prekrojené na polovicu) a šťava z nich
  • 2 chilli papričky (rozkrojené na polovicu)

Poleva:

  • 2 lyžice kajenského korenia
  • 2 lyžice mletej rasce
  • 2 lyžice slivkového džemu
  • Kvapka olivového oleja
  • Soľ

Kukurica:

  • 4 kukuričné klasy zo sladkej kukurice
  • 10 stoniek čerstvého estragónu
  • 1 nakrájaná chilli paprička
  • 1/2 červenej cibule nakrájanej nadrobno
  • Šťava z 2 limetiek
  • syr Feta

Postup

  1. Vo vode uvarte kukuričné klasy s čerstvým estragónom. Z klasu odstráňte zrná a odrežte ich.
  2. Pridáme nakrájanú chilli papričku, vytlačenú limetku a červenú cibuľu. Odstavíme.
  3. Kuracie stehná vložíme do veľkej misy, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme hrubozrnnou soľou.
  4. Pridáme červenú cibuľu, chilli, šťavu z 1 citróna, vodu a čerstvý zázvor. Potom kuracie stehná obalte v tých surovinách a prikryte fóliou.
  5. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.
  6. Všetky koreniny, džem a olej v mažiariku roztlačte, aby vznikla pasta.
  7. Rozpáľte panvicu na silnom ohni. Vyberte kurča z rúry, odstráňte z neho kožu a položte ho na servírovaciu dosku.
  8. Na rozpálenej panvici opečte kuracie stehná, do omáčky na kurča pridajte lyžicu slivkového džemu a potom ju nalejte do panvice s kurčaťom (citrón a červenú cibuľu si nechajte).
  9. Na servírovaciu dosku dáme lyžicu kukurice a na ňu položíme glazúrované kuracie stehná.
  10. Na kuracie mäso vytlačte citrón, na záver posypte fetou a podávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang