Hlavné jedláRecepty

Recept na organické kuracie stehná s feniklom

Kto obľubuje chuť feniklu, určite by mal skúsiť tento recept na šťavnaté kuracie stehná s citrónom a feniklom.

Suroviny

  • 2 bio kuracie stehná a stehienka
  • 4 lyžice bio citrónovej a limetkovej marmelády
  • 2 malé bio citróny
  • 3 štipky lístkov bio tymiánu
  • 10 malých bio nových zemiakov
  • 3 bio fenikle
  • soľ a korenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Kuracie stehná osoľte a okoreňte, potom ich bohato potrite marmeládou a odložte na 10 minút.
  3. Fenikel prekrojte na polovicu a potom ho nahrubo nakrájajte.
  4. Posypte ním dno hlbokého plechu na pečenie.
  5. Z citrónov odstráňte jadierka a nahrubo ich nakrájajte, potom nimi posypte fenikel.
  6. Navrch rozsypte lístky tymiánu a nové zemiaky.
  7. Dochuťte soľou a korením a potom na vrch položte kuracie kúsky kožou nahor.
  8. Vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.
  9. Pred podávaním nechajte 5 minút odpočívať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang