Kto obľubuje chuť feniklu, určite by mal skúsiť tento recept na šťavnaté kuracie stehná s citrónom a feniklom.
Suroviny
- 2 bio kuracie stehná a stehienka
- 4 lyžice bio citrónovej a limetkovej marmelády
- 2 malé bio citróny
- 3 štipky lístkov bio tymiánu
- 10 malých bio nových zemiakov
- 3 bio fenikle
- soľ a korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Kuracie stehná osoľte a okoreňte, potom ich bohato potrite marmeládou a odložte na 10 minút.
- Fenikel prekrojte na polovicu a potom ho nahrubo nakrájajte.
- Posypte ním dno hlbokého plechu na pečenie.
- Z citrónov odstráňte jadierka a nahrubo ich nakrájajte, potom nimi posypte fenikel.
- Navrch rozsypte lístky tymiánu a nové zemiaky.
- Dochuťte soľou a korením a potom na vrch položte kuracie kúsky kožou nahor.
- Vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.
- Pred podávaním nechajte 5 minút odpočívať.