Kurča na zelenine a hubách – recept

Suroviny

  • 1 kurča
  • soľ
  • 30g masla
  • 80g kureňovej zeleniny
  • 1 cibuľa. 40g masla a 40g hladkej múky na zápražku
  • 150g čerstvých hríbov alebo šampiňónov
  • 10g masla
  • 1 menší karfiol
  • zelená petržlenová vňať
  • 1dl sladkej smotany
  • 1 žĺtok

Postup

Očistené kurča rozkrojíme na porcie a osolíme. Na masle opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme porcie kurčaťa, podlejeme polievkou z masoxu a prikryté dusíme približne pol hodiny. Medzitým si pripravíme svetlú zápražku z múky a masla, rozriedime ju šťavou z kurčaťa, povaríme a precedíme na kurča.

Potom postupne pridáme huby pokrájané na tenké plátky a udusené na masle, karfiol uvarený v posolenej vode a rotozbratý na ružičky a posekanú zelenú petržlenovú vňať, prilejeme sladkú smotanu a všetko spoločne trošku povaríme. Pred podávaním zamiešame do omáčky žĺtok rozšľahaný v studenej vode.