Kuriatkový paprikáš – recept

Suroviny

  • aspoň 2 hrste čerstvých kuriatok (ale nebojte sa ich dať aj viac),1 cibuľu
  • olej
  • 1/2 litra sladkej smotany
  • 2 lyžice múky
  • mletú červenú papriku
  • soľ.

Postup

Na oleji speníte nadrobno pokrájanú cibuľku. Potom do nej pridáte kuriatka, ktoré ste predtým dobre umyli a väčšie kúsky pokrájali na kocky. Kuriatka posotíte, podlejete malým množstvom vody a udusíte.

Potom do takto pripravených kuriatok prilejete ‚zátrepku‘ zo smotany, múky a červenej papriky (v prípade že smotana nie je poruke vystačíte aj s mliečkom a kúskom masla). Omáčku za stáleho miešania povaríte a vynikajúce jedlo je na svete. Podávať je to najvhodnejšie s haluškami.