Lasagne – recept

Suroviny

  • balík lasagnového cesta
  • 1/4 kg miešaného mletého mäsa
  • 4 PL nastrúhaného parmezánu
  • 200 g syra mozarella
  • 1 konzerva olúpaných paradajok
  • 0,25l bešamelovej omáčky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 3 PL múky
  • 1 ČL nasekanej bazalky
  • 1 ČL nasekaného oregana
  • trocha vegety
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup

Cesto vyvaľkajte natenko, nakrájajte na veľké štvorce, nechajte schnúť asi 30 min. Potom ho varte v slanej vode 5 min. Olej rozpáľte na panvici, pridajte mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražte.

Zaprášte múkou, pridajte paradajky, osoľte a ochuťte mletým čiernym korením, vegetou a nasekanými bylinkami. Do nákypovej formy po vrstvách ukladajte štvorce cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku, prikryte syrom a zapečte.