Liečivý vaječný likér – recept

Suroviny

  • 5 vajec
  • 4 dcl medu
  • 4 dcl koňaku (aspoň 36%-ná vodka alebo slivovica)
  • 10-12 citrónov.

Postup

Vajcia sa dobre umyjú. Vložia do skleneného pohára a zalejú sa citrónovou šťavou tak, aby vajcia boli zaliate ešte centimeter nad. Pohár uložíme do chladničky na 7 dní. Obsah občas premiešame. Keď sa pôsobením šťavy z citrónov škrupina vajec úplne rozloží, obsah pohára rozmixujeme, pridáme med a alkohol.

Rozlejeme do fľašiek a odložíme do chladničky. Vaječný likér je vitamínovou bombou posilňujúcou našu imunitu. Prírodný vápnik sa totiž veľmi dobre vstrebáva do tela. Pôsobí proti osteoporóze a chorobám kostí, chrupaviek, zubov, padaní vlasov a pri prechode. Je nezaplatiteľnou prevenciou aj pred chrípkou a angínou.

Výborne pôsobí pri astme a paradentóze. Je dokonca vhodný aj pre dojčiace matky, ak im úbytok vápnika pri kojení spôsobuje vyššie vedené problémy. Denne si môžeme podľa potreby dopriať jeden až tri štamperlíky vaječného likéru. Starší ľudia si na ňom môžu ulahodiť každý deň.