Recepty

Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g Hery
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor

Plnka:

  • džem, 100 g orechov
  • 2 lyžice rumu
  • 60 g práškového cukru
  • 2 PL vody

Postup prípravy:

V mise zmiešame múku, cukor, vajce a Heru. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto. Nádobu potom prikryte fóliou a dáme na hodinu do chladničky. Pomúčime si dosku a vyvaľkáme na nej tenší plát cesta. Z cesta vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a kladieme ich na plech.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 15 minút, pokiaľ nebudú krémovo hnedé. Po vychladnutí ich natrieme džemom a zlepíme dokopy. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Druhou verziou je spájanie s orechovou plnkou. Tú si pripravíme tak, že zo všetkých surovín uvaríme na miernom ohni hustú kašu, ktorú potom plníte medzi dve linecké cestá.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang