Potrebné prísady:
Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 200 g Hery
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
Plnka:
- džem, 100 g orechov
- 2 lyžice rumu
- 60 g práškového cukru
- 2 PL vody
Postup prípravy:
V mise zmiešame múku, cukor, vajce a Heru. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto. Nádobu potom prikryte fóliou a dáme na hodinu do chladničky. Pomúčime si dosku a vyvaľkáme na nej tenší plát cesta. Z cesta vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a kladieme ich na plech.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 15 minút, pokiaľ nebudú krémovo hnedé. Po vychladnutí ich natrieme džemom a zlepíme dokopy. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Druhou verziou je spájanie s orechovou plnkou. Tú si pripravíme tak, že zo všetkých surovín uvaríme na miernom ohni hustú kašu, ktorú potom plníte medzi dve linecké cestá.