Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku odstáť. Po chvíľke som ho preložíme na maslom vymastenú zapekaciu nádobu, posolíme morskou soľou, na každý kúsok som naukladáme malé vločky masla, nádobu som prikryjeme alobalom a lososa dáme do teplovzdušnej rúry na 15 minút, 175 C.
Teraz ideme robiť omáčku. Urobíme bešamel a 1/2 kocky bujónu rozmiešaného v 1 dcl vriacej vody + trošku cukru + Dijonská horčica + trochu postrúhaného syra Cheddar + trošku soli+nasekaná pažítka.
Lososa servírujeme preliateho na tanieri omáčkou a k tomu varené zemiaky, trošku pokvapkané olivovým olejom, posypané morskou soľou a pažítkou. Prípadne možno k nemu urobiť ľahký zeleninový šalát.