Hlavné jedláRecepty

Recept na lososové koláčiky

Tieto lososové koláčiky sú zvonka chrumkavé a z vnútra plné šťavnatého lososa. Tieto lososové koláčiky vždy rýchlo zmiznú milujú jej deti aj dospelí. Nie je v nich ani náznak chuti po rybine.

Tento recept prináša aj skvelý spôsob, ako zúžitkovať zvyšky už pripraveného lososa. Oplatí sa ale taktiež venovať 10 minút pečenia lososa navyše len kvôli tomuto receptu.

Ingrediencie:

  • 450 g čerstvých filetov z lososa
  • Cesnaková soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1/2 červenej papriky nakrájanej na kocky
  • 3 lyžice nesoleného masla
  • 1 šálka strúhanky Panko (strúhanka japonského štýlu)
  • 2 veľké vajcia, jemne rozšľahané
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • mletá čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 220 °C. Vyložte plech papierom na pečenie. Lososa položte kožou nadol, potrite olivovým olejom a okoreňte cesnakovou soľou a čiernym korením.
  2. Pečte nezakryté 10-15 minút alebo len dovtedy, kým nie je prepečený. Vyberte z rúry, zakryte fóliou a nechajte desať minút odpočívať. Odstráňte kožu, lososa vidličkou odlúpnite, odstráňte kosti a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, kým si pripravíte ostatné prísady.
  3. Rozpáľte stredne veľkú panvicu na miernom ohni. Pridajte 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu masla a nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Smažte, kým nezmäkne a nezozlatne (7-9 minút), potom odložte z ohňa.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte vychladnutého lososa, osmaženú cibuľu a papriku, 1 šálku strúhanky, 2 rozšľahané vajcia, 3 lyžice majonézy, 1 lyžička worcestrovej omáčky, 1 lyžička cesnakovej soli, 1/4 lyžičky čierneho korenia a čerstvú petržlenovú vňať. Premiešajte a vytvorte 13-14 placiek.
  5. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu oleja a 1 lyžicu masla a keď maslo začne prskať, pridajte polovicu lososových koláčikov a smažte ich 3 až 4 minúty z každej strany alebo kým nie sú zlatohnedé a upečené.
  6. Ak koláčiky z lososa zhnednú príliš rýchlo, znížte teplotu. Odložte ich na tanier vystlaný papierovou utierkou. Pridajte na panicu zvyšnú 1 lyžicu oleja a 1 lyžicu masla a zopakujte prípravu zvyšných lososových koláčikov.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang