Potrebné prísady:
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- štipka soli
- 60 g práškového cukru
- 1/2 ČL citrónovej kôry
- 150 g masla
- 2 žĺtky
Náplň:
- 250 ml mlieka
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Sneh:
- 5 bielkov
- 150 g krupicového cukru
Postup prípravy:
Cesto: Múku preosejeme, pridáme soľ, cukor a citrónovú kôru. Premiešame. Následne pridáme zmäknuté maslo, žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Na 30 minút ho uložíme na chladné miesto odležať.
Náplň: Mlieko prevaríme s cukrom a vanilkovým cukrom. Vmiešame mak a povaríme.
Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním menší plech na pečenie. Naň navrstvíme makovú náplň. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút.
Sneh: Z bielkov a cukru vyšľaháme pevný sneh.
Sneh rozotrieme na predpečený koláč a ešte pečieme asi 15 minút.