Sušené rolky sú skvelou príležitosťou ako premeniť prezreté ovocie na chutnú a trvanlivú pochúťku, ktorá zároveň ponúka priestor pre kreativitu. Prinášame vám recept na mangovo-kokosové sušené rolky, ktorými nepohrdnú ani vegáni.
Ide o lahôdku s príchuťou exotiky, doplnenú o rozpustnú vlákninu psyllium, tiež známu ako skorocel indický. Vo výsledku dodá jedlu jemný orechový nádych a poteší aj milovníkov surovej stravy plnej vitamínov.
Suroviny
- 1 mango
- 200 g strúhaného kokosu
- 2 polievkové lyžice sirupu z agáve
- 1 polievková lyžica skorocelu indického
- 1 vrecko vanilkového cukru
Postup
Ošúpte mango a nakrájajte ho na malé kúsky. Pridajte do mixéra spolu s nastrúhaným kokosom, sirupom z agáve a vanilkovým cukrom. Mixujte, až kým nedostanete hladký krém.
Do sušičky ovocia vložte papier na pečenie a rovnomerne naň roztrite tenkú vrstvu krému, ktorý nechajte vysušiť. Po 5-6 hodinách pri teplote 50 °C je zdravá pochúťka hotová. Ostáva už len nakrájať na rovnaké plátky a zrolovať. Prajeme dobrú chuť!