Matcha je japonský práškový zelený čaj, ktorý dodá granole zaujímavú chuť -niečo medzi karamelom a zeleným čajom- a tiež zaujme svojou zelenou farbou. Inšpirovala som sa receptom, ktorého zdroj si už nepamätám. Na internete, je však množstvo receptov ktoré si stačí upraviť podľa vlastných preferencií tak, ako som to urobila aj aj.
Na prípravu orechovej granoly potrebujeme:
- 2 dcl mletých vlašských orechov
- 1 dcl sekaných vlašských orechov
- 1 dcl sekaných mandlí
- 2 dcl slnečnicových sekaných semiačok
- 1 dcl dyňovych semiačok
- 2 PL kokosového oleja
- 2 PL práškového zeleného čaju Matcha
- 1 dcl agavového sirupu alebo medu
Postup:
V miske si zmiešame všetky orechy a semiačka.
Rozpustením kokosového oleja, práškového zeleného čaju a agávového sirupu si pripravíme zmes, ktorú poriadne vmiešame do orechov a semiačok.
Masu vysypeme do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 180 stupňovej teplote.
Voilaaaa. Na raňajky s drobným ovocím a gréckym jogurtom.
Tejto vynikajúcej granole, ktorá je celá z orechov a semiačok, neviem odolať.