Hlavné jedláRecepty

Fazuľa pinto s mexickým korením – recept

V tomto recepte sa fazule dusia s cibuľou, paradajkami, čili práškom, rascou a cesnakom. Rozvoňajú celý dom a čím dlhšie sa varia, tým lepšie chutia.

Ingrediencie

  • 500 g sušených fazúľ pinto, opláchnutých
  • 4 šálky vody alebo podľa potreby
  • 2 plechovky nakrájaných paradajok
  • nakladané čili papričky, podľa chuti
  • 250 g slaniny, nakrájanej na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 1 lyžica čili prášku alebo podľa chuti
  • 1 lyžica mletého kmínu alebo podľa chuti
  • 1 a ½ lyžičky cesnakového prášku alebo podľa chuti
  • ½ zväzku čerstvého koriandra, nasekaného
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Vložte fazuľu do veľkého hrnca a nalejte do nej dostatok vody, aby bola aspoň 5 cm nad fazuľou. Nechajte fazuľu namáčať cez noc.
  2. Fazuľu sceďte, vráťte do hrnca a nalejte do čerstvej vody, aby bola zalaiata; pridajte paradajky, slaninu, cibuľu, čili prášok, rascu a cesnakový prášok.
  3. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 3 hodiny. Občas fazuľu skontrolujte a v prípade potreby pridajte viac vody.
  4. Do fazule vmiešame koriander a soľ a dusíme, kým fazuľa nezmäkne, ešte asi 1 hodinu.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang