Milánsky tanier – recept

Suroviny

  • 500 g cestovín
  • 2 väčšie paradajky
  • 1 zelená paprika
  • 1 pór
  • malá konzerva kukurice
  • 3-5 lyžíc tatarskej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 2 kúsky filé z pangasia
  • 2 kúsky syra na vyprážanie
  • 2 vajíčka
  • hladká múka
  • strúhanka
  • soľ
  • olej
  • voda.

Postup

Vo vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Paradajky a papriku pokrájame na kocky, ktoré sú vo veľkosti cestovín. Pór nakrájame. Cestoviny zmiešame so zeleninou. Primiešame kukuricu, tatársku omáčku a horčicu. Zamiešame.

Každý si môže ochutiť soľou podľa chuti. Vhodné sú aj bylinky ako oregano alebo bazalka. Necháme vychladiť. Pangasy rozrežeme na 2 polovice. Takisto štvorček syra na vyprážanie prekrojíme na polovicu, aby vytvoril dva trojuholníky.

Pangasy aj syr obalíme v trojobale (najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a napokon v strúhanke). Vyprážame sprudka na rozpálenom oleji.

Na tanier dáme cestoviny a na vrch dáme vypražený syr a pangas.