Minestrone – recept

Suroviny

  • 1 konzerva bielej fazule
  • 2PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku
  • nakrájaný nadrobno
  • 1,25l vývaru
  • 500g rajčín
  • konzerva (ak nemáte
  • oparte rajčiny
  • ošúpte z kože a nakrájajte na väčšie kusy)
  • 1 veľká mrkva
  • nakrájaná na plátky
  • 1 cukina
  • nakrájaná na mesiačiky
  • kúsok kelu
  • nakrájaný na rezance
  • 1 1/2 ČL sušenej bazalky
  • 1 1/2ČL sušeného oregána
  • 1 1/2 ČL cukru
  • 1 bobkový list
  • 2PL balzamikového octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2PL nasekanej petržlenovej vňate.

Postup

Na oleji opražte cibuľu a cesnak asi 3 minúty. Pridajte vývar, rajčiny, mrkvu, cukinu, kel, bazalku, oregáno, cukor a bobkový list. Ochuťte soľou a korením. Prikryte a varte, kým zelenina nezmäkne, asi 35 minút. Nakoniec pridajte fazuľu a balzamikový ocot. Servírujte ozdobené Parmezánom a petržlenovou vňaťou.