Recepty

Mini burgery s udeným pstruhom a ricottou – recept

Žemle dáme piecť do rúry, aby boli teplé a jemne chrumkavé.

Nakrájame si cibule na plátky a pridáme ich na panvicu s repkovým olejom, aby sa chvíľu sparili a ich chuť nebola taká intenzívna.

Medzitým si nadrobno narežeme petržlen, ktorý neskôr pridáme do cibuľky.

Očistíme pstruha od kože a natrháme ho na menšie kúsky, ktoré dáme do misky s ricottou.

Do zmesi pridáme kúsky kôpru.

Žemle vyberieme z rúry.

Cibule odstavíme, dochutíme morskou soľou a pridáme do nich nadrobno narezaný petržlen.

Do ricotty so pstruhom pridáme ešte nadrobno natrhaný kôpor, dochutíme morskou soľou a čiernym korením.

Paradajku si nakrájame na mesiačiky, odtrhneme pár lístkov zeleného šalátu a môžeme servírovať.

Prekrojíme si žemle na polovicu, pridáme cibuľku s petržlenom, na to lístok šalátu, plátok rajčiny, ricottu, a tento proces ešte raz zopakujeme, na záver to celé zakryjeme druhou polovicou žemle.

Rýchly recept na čerstvé žemle: cesto si urobíme z 0,5 kg polohrubej múky, 25 g droždia a 1 dcl teplého mlieka a necháme nakysnúť 20 – 25 minút. Potom cesto vyvaľkáme, potierame čerstvým maslom a prekladáme ako obálku.

Tento proces opakujeme dovtedy, kým neminieme asi 200 g masla. Potom cesto necháme opäť nakysnúť a tvarujeme z neho žemle. Dáme do rúry, potrieme maslom, posypeme rascou alebo sezamom, trochou morskej soli a pečieme 20 – 30 minút na 175 stupňoch celzia.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang