Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 70 g práškového cukru
- 20 g kakaa
- 60 g polohrubej múky
Krém:
- 2 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 2 PL instantnej kávy
Postup prípravy:
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme dopenista, následne zľahka vmiešame žĺtky, preosiate kakao a múku. Plech vyložíme mastným papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, odstránime papier a cesto pomocou utierky zvinieme do rolády.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou. Maslo s instantnou kávou dobre vymiešame a postupne zapracujeme vychladnutú vajcovú penu.
Vychladnutú roládu opatrne odvinieme, natrieme krémom a opäť zvinieme do rolády. Roládu posypeme práškovým cukrom a necháme na chladnom mieste stuhnúť.