Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec,
- 70g práškového cukru,
- 20g kakaa,
- 60g polohrubej múky.
Krém:
- 2 vajcia,
- 100g kryštálového cukru,
- 250g masla,
- 2 PL instantnej kávy.
Postup prípravy:
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme dopenista, následne zľahka vmiešame žĺtky, preosiate kakao a múku. Plech vyložíme mastným papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, odstránime papier a cesto pomocou utierky zvinieme do rolády.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou. Maslo s instantnou kávou dobre vymiešame a postupne zapracujeme vychladnutú vajcovú penu.
Vychladnutú roládu opatrne odvinieme, natrieme krémom a opäť zvinieme do rolády. Roládu posypeme práškovým cukrom a necháme na chladnom mieste stuhnúť.