Mokka roláda -recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 70g práškového cukru,
  • 20g kakaa,
  • 60g polohrubej múky.

Krém:

  • 2 vajcia,
  • 100g kryštálového cukru,
  • 250g masla,
  • 2 PL instantnej kávy.

Postup prípravy:

Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme dopenista, následne zľahka vmiešame žĺtky, preosiate kakao a múku. Plech vyložíme mastným papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, odstránime papier a cesto pomocou utierky zvinieme do rolády.

Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou. Maslo s instantnou kávou dobre vymiešame a postupne zapracujeme vychladnutú vajcovú penu.

Vychladnutú roládu opatrne odvinieme, natrieme krémom a opäť zvinieme do rolády. Roládu posypeme práškovým cukrom a necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty