Budeme potrebovať:
- 250 g jemnej celozrnnej múky,
- 250 g mäkkého tvarohu,
- 150 g masla,
- 50 g medu,
- 1 žĺtok,
- štipka soli,
- 1/2 prášku do pečiva
Musli vrstva:
- 100 g hrozienok,
- 150 g ovsených vločiek,
- 502 g slnečnicových semienok,
- 30 g sezamových semienok,
- 100 g pokrájaných orechov alebo mandlí,
- 100 g medu,
- 2 lyžice oleja,
- 50 ml smotany,
- 3-4 sypké jablká,
- mletá škorica
Postup:
Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, tvarohu, zmäknutého masla, tekutého medu, žĺtka a soli vypracujeme vláčne cesto a odložíme ho odpočinúť do chladu.
Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme napučať. Na teflonovej pánvici zmiešame ovsené vločky, semienka, pridáme olej, med a zalejeme smotanou a za stáleho miešania mierne opražíme.
Cesto vyvaľkáme a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Poukladáme ošúpané, jadier zbavené a na kocky pokrájané jablká, posypeme škoricou, scedenými hrozienkami a posypeme ovsenou zmesou.
Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Vychladnutý koláč pokrájame na štvorčeky, ktoré môžeme ešte ozdobiť ušľahanou smotanou.