Hlavné jedláRecepty

Recept na hovädzie mäso zapečené s čedarom

Výborný sýty pokrm s vôňou Talianska, pri ktorom v jednej zapekacej mise spojíte cestoviny, mäso, paradajky a syr.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 šálky širokých vaječných rezancov
  • 1 a 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 350 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 červená paprika, zbavená semien a nakrájaná
  • 1 zväzok jarnej cibuľky, jemne nasekanej
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • Soľ
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 plechovka paradajok
  • 2 šálky strúhaného čedaru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C. Vymažte nádobu na pečenie olejom.
  2. Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte rezance a uvarte ich al dente. Scedíme ich a vložíme do pripravenej zapekacej misy. Premiešajte s kyslou smotanou, parmezánom a 1/4 lyžičkou soli.
  3. Medzitým rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici na stredne silnom ohni. Pridajte mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania varte, kým nezružovie, približne 4 minúty.
  4. Pridajte papriku a šalotku a varte, kým nie je chrumkavá, približne 3 minúty. Na panvici urobte priestor, pridajte paradajkový pretlak a minútu opekajte.
  5. Posypte talianskym korením a 1/4 lyžičky soli. Pridajte paradajky nakrájané na kocky, premiešajte a priveďte do varu. Varte, kým mierne nezhustnú, asi 2 minúty.
  6. Hovädziu zmes nalejte na rezance a posypte strúhaným čedarom. Pečte, kým sa syr nerozpustí a okraje nebudú bublať, 15 až 20 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút odstáť.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang