
Výborný sýty pokrm s vôňou Talianska, pri ktorom v jednej zapekacej mise spojíte cestoviny, mäso, paradajky a syr.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 šálky širokých vaječných rezancov
- 1 a 1/2 šálky kyslej smotany
- 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 350 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 červená paprika, zbavená semien a nakrájaná
- 1 zväzok jarnej cibuľky, jemne nasekanej
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- Soľ
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 plechovka paradajok
- 2 šálky strúhaného čedaru
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C. Vymažte nádobu na pečenie olejom.
- Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte rezance a uvarte ich al dente. Scedíme ich a vložíme do pripravenej zapekacej misy. Premiešajte s kyslou smotanou, parmezánom a 1/4 lyžičkou soli.
- Medzitým rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici na stredne silnom ohni. Pridajte mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania varte, kým nezružovie, približne 4 minúty.
- Pridajte papriku a šalotku a varte, kým nie je chrumkavá, približne 3 minúty. Na panvici urobte priestor, pridajte paradajkový pretlak a minútu opekajte.
- Posypte talianskym korením a 1/4 lyžičky soli. Pridajte paradajky nakrájané na kocky, premiešajte a priveďte do varu. Varte, kým mierne nezhustnú, asi 2 minúty.
- Hovädziu zmes nalejte na rezance a posypte strúhaným čedarom. Pečte, kým sa syr nerozpustí a okraje nebudú bublať, 15 až 20 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút odstáť.