Suroviny
- 600 g šampiňónov
- 3 vajcia
- 50 g maizeny
- 100 g masla
- 20 g cibule
- 100 g citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie nádoby
Postup
Šampiňóny očistíme a oddelíme hlavičky. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a spoločne so šampiňónovými nožičkami na časti masla udusíme a následne zmixujeme. Šampiňónové hlavičky podusíme na masle, pokvapkáme citrónovou šťavou, aby ostali biele, osolíme a okoreníme.
Žĺtky vyšľaháme s trochou masla, pridáme zmixované šampiňóny, petržlenovú vňať, tuhý sneh z bielkov, šampiňónové hlavičky a všetko zľahka premiešame. Nádobu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, nalejeme do nej nákyp a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 40 minút.