Nákyp zo šampiňónov – recept

Suroviny

  • 600g šampiňónov
  • 3 vajcia
  • 50g maizeny
  • 100g masla
  • 20g cibule
  • 100g citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie nádoby.

Postup

Šampiňóny očistíme a oddelíme hlavičky. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a spoločne so šampiňónovými nožičkami na časti masla udusíme a následne zmixujeme. Šampiňónové hlavičky podusíme na masle, pokvapkáme citrónovou šťavou, aby ostali biele, osolíme a okoreníme.

Žĺtky vyšľaháme s trochou masla, pridáme zmixované šampiňóny, petržlenovú vňať, tuhý sneh z bielkov, šampiňónové hlavičky a všetko zľahka premiešame. Nádobu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, nalejeme do nej nákyp a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 40 minút.