ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na neónové vajíčka

Túto špecialitu je najlepšie podávať pikantnú, so sladkou horčicovou príchuťou omáčky BBQ, ktorá pochádza z Južnej Karolíny.

Ingrediencie

  • 230 ml jablčného octu plus 3 lyžice, oddelené
  • 1 lyžice kryštálového cukru plus štipka, rozdelené
  • 2 lyžičky jemnej morskej soli plus 2 štipky, oddelene
  • 1 malá surová červená repa, olúpaná a rozpolená
  • 12 vajec uvarených natvrdo, olúpaných
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice Red’s South Carolina BBQ omáčky
  • 1 lyžica šálky jemne nasekaného koriandra
  • 1 lyžička sardelovej pasty
  • 1/4 lyžičky čerstvo posekaného čierneho korenia
  • 2 feferónky (napr. jalapeňo), nakrájané na tenké plátky
  • 1 údená paprika, na ozdobu

Recept na 6 porcií.

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci zmiešajte jablčný ocot, 1 lyžica cukru, 2 lyžice soli a 700 ml vody.
  2. Pridajte červenú repu a priveďte do varu, potom odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
  3. Zmes nalejte do veľkej tepelne odolnej nádoby. Pridajte celé vajcia, premiešajte a nechajte v chladničke cez noc (dosiahnete tmavší ružový odtieň).
  4. Vajíčka vyberte z tekutiny a pozdĺžne prekrojte na polovicu. Žĺtky oddeľte do strednej misy a (ružové) bielky dajte na servírovací tanier.
  5. Žĺtky roztlačte vidličkou na jemnú drť. Pridajte majonézu, horčicu, koriander, sardelovú pastu, štipku soli a ¼ lyžičky korenia. Dobre premiešajte.
  6. Čili papričky, zvyšné 2 lyžice octu, zvyšnú štipku cukru a soli vložte do misky a nechajte 15 minút odstáť. Čili papričky sceďte a odložte bokom.
  7. Teraz lyžicou alebo trubičkou vložte náplň do bielok.
  8. Potom posypte čili papričkami a zľahka posypte údenou paprikou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang